Your browser does not support SVG

NÄRPRODUCERAT OCH EKOLOGISKT


Matboden är ett mycket populärt inslag bland våra gäster i Ladan. Här hittar du bland annat mjöl, honung, ost, korv, bakverk, blommor, marmelader och EM-produkter (produkter med effektiva mikroorganismer som tex djurfoder, städmedel och hälsodryck.) 

Matboden är en obemannad Swishbutik där du betalar till respektive producent/företag. All förtjänst för produkterna går direkt till företagen.

Norrboda Gård

Från Norrboda Gård vid Högbytorp i Bro hittar du Mjöl, Eftermjöl (samma som Grahamnsmjöl), Gula ärtor och Vetekli.

Följ gärna Norrboda Gård på Facebook.

Skogsbackens Ost

Skogsbackens ostar tillverkas för hand med mycket kärlek i eget gårdsmejeri utanför Örsundsbro i Uppland.

I ostkylen hittar du bla Blå och Vit mögelost samt Eldost, ett alternativ till Halloumi, som är mycket god att grilla och steka.

Besök gärna Skogsbackens ost på deras hemsida.

Ylvas bakverkstad

Ylva är en kreativ konditor med ett brinnande intresse för både tårtor, bröd och bakverk. Bakar både med och utan gluten, hälsosamt och mindre nyttigt, till vardags och till fest.

Följ Ylva på Facebook eller besök hennes hemsida.

Floristhörnan i Bro

Floristhörnan smyckar Matboden med fina och fräscha blommor, kryddor, krukor, fröer, the och godsaker. Det går även att förbeställa din favoritbukett som då levereras direkt till Matboden nästkommande fredag. Bra att ha gå-bort-presenten redo redan en vecka i förväg.

Följ gärna Floristhörnan på Facebook eller besök deras hemsida.

Urbans Skafferi

Småskaligt mathantverk som i första hand handlar om frukt- och bärförädling. Urban tillverkar marmelad, sylt, inkokt frukt och tomatpesto.
Lokala råvaror, som t.ex. rabarber, vinbär och äpplen, är den röda tråden och med lokalt avses området runt Mälaren och Småland. Men när den svenska skörden vilar jobbar Urban med.ex. fikon, aprikoser från södra Europa.

Följ gärna Urbans Skafferi på Facebook eller Instagram.