"Hyr vår herrgård"

Upplev en herrgårdsvistelse på levande familjegård tillsammans med familj, vänner eller kollegor.

Välkommen till vår herrgård där vi alltid vill förmedla en välkomnande hemma hos-känsla. Möts, umgås, ät och bo i vackert inredda rum där gammal lantlig stil möter modern känsla. Herrgårdshuset har en vacker utsikt över Mälaren och ligger i hjärtat i en levande familjegård med djur och odlingar. Huset erbjuder bastu och utomhuspool (juni-sept) samt stora sällskapsytor med plats för samvaro, vila och lek både inne och ute. 15 sängar fördelade över 9 sovrum. Passar till sällskap upp til 16 personer. Endast tillgänglig under sommarhalvåret (maj-okt).

Hyr gården en dag, en weekend eller hela veckor och passa på att umgås i en enskild miljö eller fylla dagarna med några av alla aktiviteter som finns på och i närheten av gården.

TYVÄRR INGA LEDIGA TIDER KVAR UNDER 2023

Aktiviteter

Ladan. Några hundra meter från huset ligger “Ladan”. Här hittar du ett modernt och mysigt café med härliga bakverk och lättare luncher, en inrednings- och möbelbutik och en matbod med närproducerade godsaker. Utanför Ladan kan du strosa runt bland ekologiska odlingar och hälsa på hos våra grisar, ankor, höns, kor och hästar. En mycket avslappnad miljö som är väl värt ett besök eller två.

För de vandringssugna finns det 35km vandringsleder här på halvön. Här går du i varierat landskap och passerar gamla fornlämningar, beteshagar och trollska skogsgläntor.

Ett par minuter från gården finns möjlighet att spela padel på Popuppadel, golf på Bro Hof Slott eller Bro-Bålsta Golfklubb.

Hållbar miljö

På gården arbetar vi aktivt med miljön och är bl.a. med i ett pilotprojekt för Svensk Kolinlagring. I projektet testas och utvärderas olika metoder för lagring av koldioxid i svenska jordbruksmarker. Hösten 2021 påbörjas ett större projekt för restaurering av strandängar och anläggning av våtmark i samarbete med Upplands-Bro kommun. Sedan fler år tillbaka har gården utökat blomsterängar, startat hållbara grönsaksodlingar och fermeterar hästgödsel.

Ta sig runt

Till pendeltågsstationen och tåget mot Stockholm Central tar det ca 5 minuter med bil och på mindre än 30 min är du mitt i Stockholms city.

Cyklar finns för utlåning om du vill se dig omkring i omgivningen.

För den som vill gå till Kungsängen centrum finns en vandringsstig på ca 3,1 km. På vägen passerar du förbi blomsterängar, Ekbacken och fågeltornet i Tibbleviken.

Historia

Öråkers herrgård, i dess nuvarande utförande, uppfördes troligen i början av 1790-talet. Idag är den en välbevarad herrgårdsmiljö med huvudbyggnad i tre våningar samt två närliggande flyglar. Efter flera  generationsskiften sedan 1790-talet drivs gården idag av Ebba Horn med man och barn. Ytterligare intressant information om Öråker finns på Upplands Bro Kulturhistoriska Forskningsinstituts hemsida www.ukforsk.se.

Pris
Det finns inga lediga helger eller veckor under 2023! Välkommen åter till 2024
Kontakta oss för frågor eller offert

Ebba ebba@orakersgard.se eller 070-492 87 04
Catharina catharina@orakersgard.se eller 073-625 75 12