Your browser does not support SVG

Stall

På Öråker finns plats för 10 hästar i stall. Under sommaren får vi lite fler hästar på bete i Ekbacken.

Hästarna går i vallack och sto flock, det gemensamma är att hästarna trivs i flock och går i stora hagar. Hästarna är ute så mycket som möjligt. Stallet drivs som kollektiv där hästägare och medryttare hjälps åt med utsläpp, intag och fodringar.

Ridleder

På Lennartsnäshalvön finns 35 km ridleder som är uppmärkta med stolpar med gul rand. Lennartsnäshalvöns ridstigsförening är ansvarig för ridlederna som anlagts med stöd från Upplands-Bro kommun och lokala naturvårdssatsningen. Ibland går vandringsled och ridled på samma sträcka, då behöver både ryttare och vandrare visa hänsyn till varandra.

I kommunens broschyr finns leden utmärkt.

Mer information om ridning i naturen.

Stall miljö

I Juni påbörjades försök att fermentera hästgödsel. Första steget genom behandling av underlaget i boxen och andra steget i gödselstacken. Tekniken bygger på en syrefri jäsningsprocess där gödsel och underlag behandlas med EM (Effektiva Mikroorganismer).

Målet är att skapa en hälsosammare miljö i stallet för hästar och ryttare samtidigt som att vi får ett näringsrikare gödsel som väcker mikrolivet i jorden i beteshagar och åkrar.

Ansvarig för:

Kallstallet – helen-bergsten@hotmail.com