Your browser does not support SVG

Välkommen till

Vår ambition är att utveckla gården långsiktigt och att bevara den värdefulla natur och kulturmiljö som finns från tidigare generationer.

Vår vision är att skapa en plats för möten mellan människor där aktiviteter och verksamheter skapar välbefinnande för människor, natur och djur.

Gården

Levande gårdsnäring med jordbruk, skog, odlingar, hästar, kor, får och andra djur. Besök oss i Ladan under helgerna och njut av hembakade godsaker. 

Ladan
& Café

Populärt utflyktsmål med café, inredning, växter, leksaker, keramik, konst och mycket mer. Ladan är öppet kl 11-16 under de flesta helgerna. Ni är varmt välkomna på besök.  

DSC_0460

PROGRAM 2019

  • Premiäröppning: 9.e mars 11-16
  • Nya öppettider lörd-sön 11-16
  Nu börjar vi så smått väcka ladan ur sin vinterdvala, dagarna blir ljusare och solen värmer skönt. Kom och invig säsongen med oss. Ny barnbutik väl värd ett besök! hemlagat fika i vårt fina café

Stallet

Här trivs hästar som går i flock med lång utevistelse. Vi hyr ut boxar i kallstall, varmstall och lösdrift. Alla delar drivs som kollektiv. Pågår försök med fermentering av hästgödsel.

Stora
Huset

1700 tals herrgård vackert beläget vid Mälaren på Lennartsnäshalvön. Tillgänglig från 2019 för uthyrning privat och för företagsarrangemang.

Miljö

Vår ambition är att skapa en hälsosammare miljö för växter, djur och människor. Vi arbetar med lokala miljö- och klimatprojekt för tex återvinning av hushållsavfall för att omvandla till energirik och levande jord. Pågår försök med fermentering av hästgödsel för att effektivisera hantering och öka mikroliv och näring i jorden.

Workshops & Events

Under hösten 2019 och 2020 kommer det workshops och olika aktiviteter med fokus på miljö och ett ökat välbefinnande för sinne och kropp. Enneagram, yoga, familjekonstellationer, matlagning, meditation mm.

Välkomna på förmiddagsföredrag 7:e maj

Från avfall till näringsrik jord med Bokashi

Hur kan vi omvandla avfall från hushåll, trädgårdar och lantbruk till en näringsrik jord på bara några veckor? Kom och hör den holländske forskaren och agronomen Jan Feersma delade nyaste rönen kring bokashi – fermentering med Effektiva Mikroorganismer (EM).

När: Tisdagen den 7 Maj kl 09:30-12:00

Var: Ladan, Öråkers Gård, Kungsängen

9:30-10:00

  • Samling, mingel och fika

10:00-11:30

  • Vad är EM och Bokashi?
  • Användningsområden, försök och resultat i odling
  • Fermentation av matavfall och annat organiskt material
  • Hur fermenterar vi hästgödsel i stor skala?

11:30-12:00

  • Praktisk fermentation av hästgödsel utomhus

Frågor och anmälan

Anmälan senast 2 maj till Ebba Horn, ebba@agritonsverige.se eller 070-492 87 04

Kostnad: 150 kr exkl. moms. Faktureras vid anmälan.

Historia